Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Koki Ogawa geselecteerd voor Japans elftal na uitblinken bij N.E.C.

 

Koki Ogawa is geselecteerd voor het Japanse nationale elftal voor de komende internationale periode. Deze uitnodiging is een uitkomst van zijn uitstekende prestaties als spits voor N.E.C. dit seizoen. Na zijn debuut op het internationale podium in 2019, kijkt Ogawa uit naar de dubbele confrontatie met Noord-Korea in de kwalificatierondes voor het WK.

De aanvaller, die dit seizoen twaalf doelpunten heeft gemaakt in officiële wedstrijden voor N.E.C., werd eerder geselecteerd voor het nationale elftal van zijn thuisland. De 26-jarige Japanner had zijn eerste optreden in de winnende wedstrijd tegen Hong Kong op het Oost-Aziatische voetbalkampioenschap in 2019. Ogawa liet meteen een sterke indruk achter door een hattrick te scoren in die wedstrijd.

Na een teleurstellende Azië Cup begin februari, waar Japan enkel de kwartfinale bereikte, ligt de focus nu weer op de WK-kwalificatie. Eerder won de Samurai Blue wedstrijden tegen Myanmar en Syrië. Op 21 maart staat een thuiswedstrijd tegen Noord-Korea op het programma. Vijf dagen later zal de returnwedstrijd plaatsvinden voor Ogawa en zijn teamgenoten.