Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Keeperstrainer Marco van Duin is gepikeerd op Frans Hoek en Louis van Gaal.

Keeperstrainer van NEC Marco van Duin heeft geen goed woord over waarom Jasper Cillissen niet meegaat naar het WK. De oud doelman van NEC en FC Groningen kijkt dan met name naar keeperstrainer van Oranje Frans Hoek maar ook naar bondscoach Louis van Gaal.   

Marco van Duin keek met grote verbazing naar de bekendmaking van de selectie van Oranje waar Jasper Cillissen en Mark Flekken werden gepasseerd ten faveure van Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert. Tegen VI zegt hij o.a. "Als je Jasper niet selecteert en je draagt als reden zijn vorm aan, dan had je Remko Pasveer ook thuis moeten laten". Volgens van Duin steekt Cillissen in een prima vorm en in zijn ogen laat van Gaal zijn beste keeper thuis. Dat is heel spijtig en hij begrijpt niet waarom Frans Hoek nooit contact met hem heeft opgenomen omtrent Cillissen. Dagelijks werk ik met Jasper en hij vult iedere dag zijn vragenformulier in dus ik weet precies hoe hij er voor staat. Kom dan als keeperstrainer van Oranje een keer een bak koffie doen. Dat hij geen contact houdt met de trainers die dagelijks met de doelmannen werken, vind ik een kwalijke zaak. Ik zou zo niet willen werken bij Oranje."

Van Duin verwerpt ook eventuele andere argumenten. "Bij NEC ligt Jasper goed in de groep, hij werkt altijd hard en ook zijn privé-situatie met het kindje dat hij in Spanje heeft is voor hem geen enkele issue in zijn voetbalfocus. Dat kan en mag dus ook geen reden zijn hem niet te selecteren."

"Op de dag dat Jasper hoorde dat hij niet meeging, was hij gebroken", weet Van Duin. "Zijn keuze voor NEC heeft hij zelfs met de bondscoach besproken. En je moet hem beoordelen op wat hij op het veld heeft laten zien. Nou, dan heeft hij gewoon geleverd, net als dat hij dat in Oranje altijd heeft gedaan."