Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Japan roept! Sai van Wermeskerken verlaat N.E.C voor nieuw avontuur

 

Sai van Wermeskerken staat op het punt om N.E.C. te verlaten. De rechtsback heeft de vrijheid gekregen om een transfer te voltooien en is van plan om op zondag 21 januari naar Japan te reizen voor dit doel.

Van Wermeskerken heeft een clausule in zijn contract die hem de vrijheid geeft om deze winter N.E.C. te ruilen voor een Japanse club, zonder kosten. Kawasaki Frontale en Van Wermeskerken hebben een voorlopige overeenkomst bereikt over een transfer. Van Wermeskerken zal begin deze week een medisch onderzoek ondergaan in Japan.

Volgens technisch directeur Carlos Aalbers, "Sai werd eind oktober naar Nijmegen gehaald vanwege de langdurige blessure van Brayann Pereira. Sai diende als tijdelijke hulp, waardoor we twee spelers hadden voor de rechtsback positie. Destijds gaf hij aan graag te willen voetballen in Japan en daarom hebben we een winterstoptransfer voor hem geregeld. We zijn Sai dankbaar voor de belangrijke rol die hij in zijn korte tijd hier heeft gespeeld."

Van Wermeskerken waardeert zijn tijd in Nijmegen en zegt: "Ik ben iedereen bij N.E.C. zeer dankbaar voor de afgelopen drie maanden. Toen ik voor het eerst bij de jeugdploeg van N.E.C. kwam op mijn twaalfde, streefde ik ernaar om op een dag voor het eerste elftal te spelen. Ik ben er trots op dat ik dit heb kunnen bereiken, ook al bleek het veel korter te zijn dan ik aanvankelijk had verwacht. Desalniettemin wil ik benadrukken dat ik dit team en de N.E.C. supporters een warm hart toedraag. Ik wens de club enorm succes dit seizoen!"