Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Informatie afsluitende training in aanloop naar Gelderse Derby

Aanstaande zaterdag is de afsluitende training voor het competitieduel Vitesse – N.E.C. openbaar voor supporters van de Nijmeegse ploeg. De training, in aanloop naar de Gelderse Derby van aanstaande zondag, start om 11.00 uur op veld 4 van sportcomplex De Eendracht (achterste veld). Vanaf 10.30 uur is de poort geopend voor supporters die de training willen bezoeken. Je kunt het complex enkel betreden via de (achterste) poort bij veld 4.

N.E.C. raadt haar supporters aan om zoveel als mogelijk met het openbaar vervoer en/of de fiets naar de training te komen. Indien supporters met de auto komen kunnen zij parkeren op parkeerplaats P1, de grote parkeerplaats voor het Goffertstadion. Bezoekers van de training kunnen bij het trainingsveld gebruikmaken van een horecastand. Hier kan een versnapering worden aangeschaft. Er wordt geen alcohol geschonken en het is niet toegestaan om eigen drinkwaren mee te nemen. De kantine van De Eendracht is enkel toegankelijk voor ouders en begeleiders van de jeugdwedstrijden. We vragen bezoekers om dit te respecteren.

We vragen alle supporters om de instructies van de stewards en ander veiligheidspersoneel op te volgen, zowel voorafgaand, tijdens en na afloop van de training. In samenspraak met de verschillende supportersgroeperingen wordt er gecontroleerd vuurwerk afgestoken. Om die reden zal de eerste tien minuten van de training de overkant van veld 4 niet toegankelijk zijn. Het is niet toegestaan om zelf vuurwerk mee te nemen naar de afsluitende training. Hier zal ook op worden gehandhaafd en het is mogelijk dat supporters voorafgaand aan de training worden gefouilleerd. Het bezoeken van de training is voor supporters met een (lokaal) stadionverbod niet toegestaan.

De korte zijde van veld 4, grenzend aan veld 3, is niet toegankelijk voor publiek. De andere korte zijde wordt afgezet met hekken, waardoor deze wel toegankelijk is om te staan. Het betreden van het veld is uiteraard verboden. Bij de afsluitende trainingen van vorig seizoen zijn de regels goed nageleefd en daarom kunnen we een dergelijke training (inclusief gezamenlijke vuurwerkactie met de supportersgroeperingen) organiseren. Als club willen we deze lijn doortrekken richting de volgende derby in april en de toekomst.

De training twee dagen voor de wedstrijd (vrijdag) is zoals gewoonlijk besloten om tactische redenen. N.E.C. vraagt haar supporters om hier rekening mee te houden.

We hopen op jouw aanwezigheid en positieve support aanstaande zaterdag!