Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Indrukwekkende comeback N.E.C. niet genoeg voor overwinning tegen Zwolle

Voor het eerst dit kalenderjaar, slaagde N.E.C. er niet in om drie punten te behalen in een thuiswedstrijd. PEC Zwolle wist met 2-2 gelijk te spelen tegen het team uit Nijmegen in het Goffertstadion. Koki Ogawa was van grote waarde voor zijn team door binnen vijf minuten twee keer te scoren.

Een belangrijke opsteker voor coach Rogier Meijer, die onlangs zijn contract met N.E.C. met een jaar verlengde tot de zomer van 2025, was de terugkeer van Dirk Proper. De 22-jarige middenvelder raakte geblesseerd tijdens een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam eind februari en maakte zijn comeback tegen het team uit Zwolle, waar hij Rober Gonzaléz verving na ongeveer 30 minuten. Op dat moment stond N.E.C. met 0-1 achter. Thomas Lam, een verdediger van PEC Zwolle, wist onverwacht te scoren na 10 minuten speeltijd in het Goffertstadion. N.E.C. deed er even over om hun eerste kans te creëren.

De twee Japanse spelers van het Nijmeegse team kwamen het dichtst bij het scoren voor het einde van de eerste helft. De PEC-doelman Jasper Schendelaar maakte een geweldige redding op een schot van Kodai Sano en reageerde ook goed op de kopbal van Ogawa uit de daaropvolgende hoekschop. Jasper Cillessen daarentegen, wist met twee succesvolle verdedigingen de doelen van de tegenstanders vrij te houden.

N.E.C. maakte een indrukwekkende comeback in de tweede helft. Een perfecte voorzet van González werd ingekopt door Ogawa. Het was een historisch moment voor het team uit Nijmegen, aangezien dit hun hoogst scorende seizoen in de Eredivisie was (voorheen was het record 57 doelpunten in het seizoen 2010 - 2011).

Slechts ongeveer vijf minuten later was de viering in het Goffertstadion in volle gang. Met een strafschop scoorde Ogawa zijn tweede van de nacht en tiende van het seizoen. Terwijl de toeschouwers niet konden stoppen met vieren, moest N.E.C. nog wel op hun hoede zijn voor de oppositie die verschillende gevaarlijke aanvallen maakte.

Het team uit Nijmegen had een paar spannende momenten, maar moest uiteindelijk in de 68e minuut een doelpunt toestaan. Odysseus Velanas scoorde met een krachtig schot na een korte vrije trap van Younes Namli. Het team zette een tandje bij in de jacht op de overwinning, met Tjaronn Chery en Bram Nuytinck die dichtbij kwamen maar niet wisten te scoren.

Na het gelijkspel tegen PEC Zwolle zakten de rood-groen-zwarten naar de zesde plaats in de ranglijst, achter Ajax met een punt. Alle aandacht van de N.E.C. spelers is nu gericht op de komende bekerfinale tegen Feyenoord op zondag om 18:00 uur. Het team uit Nijmegen zal ernaar streven om de eerste dennenappel in de clubgeschiedenis te winnen in De Kuip.