Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Iedereen bij NEC geschokt, Jasper Cillissen niet naar WK

Vanmiddag maakte bondscoach Louis van Gaal zijn definitieve selectie bekent voor het WK en tot vele verbazing zit NEC doelman Jasper Cillissen niet bij de selectie en mist daardoor het WK. De doelman die spaciaal naar NEC is gekomen omdat hij dan meer kans mnaakte om het WK te halen is erg boos en teleurgesteld.

NEC aanvoerder Lasse Schöne zegt tegenover De Gelderlander "Voor Jasper is dit het ergste. Het is een enorme domper. Heel onbegrijpelijk, denk ik", vervolgt de Deense ploeggenoot van Cillessen. "We waren er wel even stil van. Dit is niet iets waar we rekening mee hadden gehouden. Dit kwam wel hard aan, ja." De aanvoerder leeft ontzettend met de doelman mee want niemand twijfelde eraan dat Cillissen mee zou gaan naar Qatar. "Voor Jasper is dit het ergste. Het is een enorme domper. Heel onbegrijpelijk, denk ik", vervolgt de Deense ploeggenoot van Cillessen. "We waren er wel even stil van. Dit is niet iets waar we rekening mee hadden gehouden. Dit kwam wel hard aan, ja." 'Niet in vorm', was de uitleg van de bondscoach. "Voor ons was het zeker een verrassing", zegt Lasse Schöne.

Oud NEC speler Danny Hoekman spreekt van een "hetze". Hoekman is boos en noemt de keuze van Van Gaal 'verbazingwekkend'. "Dit is niet op sportieve argumenten. Het begon met die vervelende opmerking van Rafael van der Vaart. Het lijkt wel een hetze van de landelijke media."