Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Gouden weekend voor N.E.C. met 2-5 triomf over Volendam

N.E.C. sloot zijn drukke week, die onder meer het aan de kant zetten van Sparta Rotterdam (2-0) en SC Cambuur (1-2) omvatte, op passende wijze af. Op vrijdagavond had het team uit Nijmegen het gemakkelijk tegen de lokale FC in het Kras Stadion in Volendam, met een overwinning van 2-5. Dit seizoen is het niet de eerste keer dat meerdere N.E.C. spelers in een wedstrijd hebben gescoord.

Koki Ogawa en Tjaronn Chery begonnen op de bank in Volendam, ze kregen rust na hun 120 minuten durende halve finale tegen SC Cambuur op dinsdag. Hun afwezigheid maakte het mogelijk voor Sylla Sow en Yvandro Borges Sanches om hun debuut in de basisopstelling te maken. Youri Baas verving de geblesseerde Bram Nuytinck en bewees al snel zijn waarde. Kort nadat Baas en zijn team een vroege nederlaag hadden voorkomen, scoorde Sontje Hansen het eerste doelpunt van de wedstrijd uit een rebound van een schot van Baas. De eerste helft eindigde met N.E.C. die comfortabel leidden met 0-3. Kodai Sano scoorde het tweede doelpunt van de avond vanaf de rand van het strafschopgebied en vlak voor rust bekroonde Sow zijn basisdebuut met een doelpunt, ditmaal uit een voorzet van Mees Hoedemakers.

De tweede helft was een regelrechte strijd. Het begon met een doelpunt van Volendam aanvaller Vivaldo Semedo, die profiteerde van een concentratieverlies na een hoekschop van Nijmegen. Borges Sanches miste een paar kansen om de marge van drie doelpunten te herstellen: hij raakte de paal bij zijn eerste poging, en keeper Mio Backhaus keerde zijn tweede. Maar met nog tien minuten te gaan, gaf Backhaus een tweede helft doelpunt toe aan Rober González, die net was ingekomen. In de 90e minuut maakte Lars Olden Larsen het 2-5 met zijn eerste doelpunt van het seizoen, aansluitend op de eerdere verdubbeling van de score door Zach Booth.

De geïncasseerde doelpunten waren een kleine smet op een anderszins vlekkeloze week voor N.E.C. Met de overwinning in Volendam stijgt N.E.C. naar de vijfde plaats, althans voor een dag: het is begin maart en ze staan vijfde in de Eredivisie, met een bekerfinale in het vooruitzicht. Dit zijn goede tijden. Het team van Rogier Meijer zal komende zondag om 16.45 uur weer het veld betreden voor een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.