Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Feyenoord vermijdt confrontatie met NEC in halve finale KNVB Cup

 

Feyenoord speelt thuis in de halve finale van de KNVB Cup tegen FC Groningen, volgens de loting die zaterdag werd gehouden. Hierdoor vermijdt de club uit Rotterdam een confrontatie met NEC, die op bezoek komt bij SC Cambuur.

De halve finales worden gespeeld op 27, 28 of 29 februari. De KNVB zal de exacte datums later bekendmaken. Daarvoor moet de voetbalbond nog overleggen met de clubs, de gemeente en de politie. De finale wordt gehouden op 21 april in De Kuip.

De bekertrekking had niet beter kunnen uitpakken voor Feyenoord. Met FC Groningen treft het team van coach Arne Slot de huidige zesde in de Keuken Kampioen Divisie. In de vorige ronde versloeg het team van coach Dick Lukkien Fortuna Sittard na strafschoppen.

Feyenoord staat ook alweer een thuiswedstrijd te wachten, na eerdere ontmoetingen met FC Utrecht (2-1), PSV (1-0) en AZ (2-0). Hierdoor speelt het team uit Rotterdam dit seizoen alle bekerwedstrijden in De Kuip.

NEC staat echter een lange reis naar Leeuwarden te wachten. Cambuur hoopt thuis weer te verrassen, na Vitesse (3-1) op woensdag te hebben verslagen. De club uit de Keuken Kampioen Divisie schakelde eerder Hercules uit. NEC versloeg ADO Den Haag net met 3-0.

Als FC Groningen of SC Cambuur voor een verrassing zorgt in de halve finales, betekent dit dat er voor het eerst in dertig jaar een club uit de Eerste Divisie in de bekerfinale staat. NEC was de laatste club uit de Eerste Divisie die de finale bereikte, in 1994. De club verloor toen met 2-1 van Feyenoord.