Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Einde van het TOTO KNVB Cup-avontuur: N.E.C. verslagen door Feyenoord

 

N.E.C. slaagde er niet in om de eerste TOTO KNVB Cup in de clubgeschiedenis te winnen. Het enige doelpunt van Igor Paixão voor Feyenoord in De Kuip was voldoende voor de overwinning. De ruim 17.500 N.E.C.-fans gaven van bij het vertrek bij het Goffert tot het eindsignaal aanzienlijke steun.

De opkomst van de twee teams was een spectaculair zicht. Fans van beide clubs toonden gigantische spandoeken. Nadat het eerste spandoek van N.E.C. verdwenen was, kwam de tweede tevoorschijn, met de boodschap 'Ja, die droom van jou en mij is echt!'.

Ondersteund door dit buitengewone gebaar van de Nijmeegse supporters schoot het team van Rogier Meijer uit de startblokken. Linksvoor Youri Baas, althans in theorie, benaderde snel het eerste doel. Zijn kopbal uit een voorzet van Bart van Rooij - fit na weken van blessures - werd prachtig geblokkeerd door Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther.

Na een wijd schot van Kodai Sano en enkele vangsten voor Jasper Cillessen, dacht N.E.C. dat ze hadden gescoord. Na een oogverblindende combinatie aan de linkerkant, had Tjaronn Chery een schot. Zijn bal vloog hoog het doel in, maar de spelmaker was met een klein verschil buitenspel.

Nauwelijks twee minuten later moest het team uit Nijmegen voorzichtig zijn. Een vrije trap viel naar Ramiz Zerrouki, maar de Algerijn schoot hoog over Cillessen's doel. De behoefte om een tegenaanval te voorkomen, groeide voor de N.E.C. Feyenoord keerde sterker terug naar het veld na een pauze om veiligheidsredenen.

Cillessen redde aanvankelijk een afstandsschot van Quinten Timber, maar kon de 59e minuut van Paixão niet tegenhouden. Zijn bal raakte de binnenkant van de paal voordat deze in het doel belandde. Feyenoord besliste bijna de wedstrijd kort daarna. Lutsharel Geertruida kopte een voorzet het net in, maar de grensrechter hief terecht zijn vlag voor buitenspel.

N.E.C. vond hernieuwde hoop na een rode kaart voor Yankuba Minteh . De snelle vleugelspeler kreeg binnen een minuut twee domme gele kaarten en moest vroeg gaan douchen. Wat volgde was een stortvloed aan kansen voor de Nijmeegse driekleur. Invaller Sylla Sow schoof de bal breed en verschillende hoekschoppen tijdens de blessuretijd zorgden voor spannende momenten rond Wellenreuther's doel, maar de bal weigerde erin te gaan.

Als gevolg daarvan werd de titel van 'Verliezend finalist' voor de vijfde keer een deel van de geschiedenis van de club. Die droom van jou en mij leek lange tijd realiteit te worden. N.E.C. was niet minderwaardig in De Kuip, maar stond na negentig minuten met lege handen. Het bekerverhaal was prachtig, gevuld met veel mooie verhalen en massaal ondersteund door tienduizenden (!) N.E.C.-fans; alleen een passend einde ontbrak.