Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Cas Odenthal gaat NEC Nijmegen verlaten?

NEC Nijmegen dreigt verdediger Cas Odenthal kwijt te raken want het Italiaanse Bologna wil hem halen. Een overgang naar de serie A zal voor hem belangrijker zijn dan blijven bij NEC want hij heeft een aflopend contract.

In het seizoen 2021/2022 kwam hij in de basis bij de Nijmegenaren en promoveerde met de club naar de eredivisie. Het afgelopen seizoen was hij maandenlang een vaste waarde in het keurkorps van Rogier Meijer. Hij verloor uiteindelijk zijn plaats aan Rodrigo Guth, meder omdat zijn contract afloopt.

'Cas heeft in december al een aanbieding gekregen van de club', zei trainer Rogier Meijer aan het einde van het seizoen tegen VI. 'We hebben een aantal keer een poging gewaagd, maar de boot wordt afgehouden. Dan kijken we verder naar andere opties.'

Zijn transfervrije status maakt Odenthal een interessante optie voor veel clubs. Technisch directeur Ted van Leeuwen liet vlak na zijn aanstelling bij NEC al weten dat hij voor Odenthal een toekomst zag in Italië. Met de interesse van Bologna wordt dat mogelijk werkelijkheid.