Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Arbitrale blunder en krachtige comeback kleuren Go Ahead Eagles-N.E.C. duel

Op zondagmiddag streed N.E.C. voor de 6e positie toen ze Go Ahead Eagles bezochten. In Deventer bleek N.E.C. het beter spelende team, maar Go Ahead Eagles vochten terug naar een 2-2 gelijkspel, deels dankzij een scheidsrechterlijke blunder. Nieuwkomer Tjaronn Chery had direct invloed op zijn nieuwe club.

In recente jaren werd Adelaarshorst gezien als bijna onoverwinnelijk, maar dat weerhield N.E.C. niet, vooral niet in de eerste helft. Het bezoekende team zette het tempo op wat een opmerkelijk slecht veld was. Na slechts tien minuten had N.E.C. bijna de leiding genomen, ware het niet dat een interventie van voormalig N.E.C. speler Joris Kramer, die een waarschijnlijk doelpunt voorkwam door de bal van de lijn te trappen.

Victor Edvardsen dacht dat hij Go Ahead Eagles vlak voor rust op voorsprong had gezet, maar hij stond buitenspel. Het arbitrageteam was niet populair bij de thuissupporters en kreeg hoon over zich heen toen ze een paar minuten later een penalty toekenden aan N.E.C. Kodai Sano onderschepte een pass en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Enric Llansana. Magnus Mattsson, die in de eerste helft ongrijpbaar was geweest voor de Deventers, miste niet vanaf de penaltyplek en bracht N.E.C. op voorsprong.

Tijdens de tweede helft veranderde Go Ahead Eagles hun tactiek en vond N.E.C. het moeilijker om te spelen. Het thuisteam vormde niet echt een bedreiging, hoewel een schot van dichtbij door Edvardsen en een kopbal van Kramer de druk opvoerden. Uiteindelijk bezweek N.E.C. onder de offensieve druk van de rood-gele en maakte Bas Kuipers de score gelijk.

De inbreng van Tjaronn Chery was bedoeld door Rogier Meijer om zijn team opnieuw aan te wakkeren. Hoewel het niet direct werkte, was het de debutant die in de 83e minuut de leiding herwon voor N.E.C. Hij sprintte vanaf zijn eigen helft voorbij Kramer en verraste de doelman Jeffrey de Lange. Echter, de voorsprong van N.E.C. was van korte duur, aangezien er een lichte penalty werd gegeven, die door Edvardsen werd genomen om de scores voor Go Ahead Eagles gelijk te trekken.

Na de gelijkmaker zocht N.E.C. het winnende doelpunt, tevergeefs. Volgende week treffen ze Heracles Almelo in Goffertstadion, startend op zaterdagavond om 21:00 uur.